waar gaat dat nou weer over: gezichtmicrofoontjes

Onder het motto “Waar gaat dat nou over”, de gezichtsmicrofoon. Ik kijk net een debat met Balkenende en andere politici en val over de enorm lelijke gezichtsmicrofoontjes die iedereen op heeft (zie foto).

microfoon_220.jpgWelk helder licht bij de omroep dacht: goh, laten we spannende televisie maken waarbij iedereen super goed hoorbaar is, door ze super goede en zichtbare microfoons te geven die tot ruim over het gezicht reiken. Ik ben een audiofiel, dus mij zal je niet horen over het toenemen van detail en kwaliteit in het geluid. Ik bedoel je kon praktisch de neusharen van Balkenende horen golven in zijn gesnuif bij een betoog van meneer Bos.

Maar wat zien die krengen (de microfoons, niet de politici) er lelijk uit…. bovendien… als je iedereen toch van één kant laat zien, plak dan daar niet ook nog eens die paal van een microfoon met oorstukje, doe dat dan tegen de andere kant.

Zoals vele instanties van wansmaak zijn ook hier de Belgen de voorhoeders (een ander voorbeeld is newbeat). Zij liepen een jaar geleden al met die geluidgevoelige satéprikkers tegen de kaaklijn, maar zijn er nu alweer op teruggekomen. Nu maar hopen dat er genoeg ijdele presentatoren zijn die een front vormen tegen deze vreemde praktijken.