Woord van de dag

Na lange absentie is ie er weer: ‘Het woord van de dag’. Vandaag weer in het nerderlands, omdat we allemaal Nederlands horen te kunnen lezen (lees: niet schrijven, dus lezen met je ogen, niet met je oren (om verwarring te voorkomen met ‘horen te kunnen’)).

Ik dwaal af; Het woord van de dag is: ‘Rein’. Ik heb het van Santje, die zo aardig was het mij voor een schappelijke prijs te bruiklenen. Ze vind het een mooi woord.

U word verzocht het woord minstens drie maal in een dagelijkse zin te gebruiken. Aangezien het een makkelijk en breed inzetbaar woord is, kan je het ook eens proberen om het in de vorm van een gezegde te gebruiken.

Met vriendelijke groet,

Peet ‘goedgekeurd door de meeste leden van de commissie voor het behoud van de vereniging van het behoud van het woord van de dag’ Sneekes