SwordFish kicks medium but

Haaj,

Hoewel ik enige reserveringen had tegenover een film waarin 150 kilo John Travolta weer eens rond huppelt als een ‘European villan kind of guy’, bleek swordfish erg mee te vallen.

John speelt samen met tegenspeler Hugh Jackman (wolverine uit X-Men) de hoofdrol. En weet de rol van ‘the next worst thing besides the devil’-guy redelijk uit te voeren. Hij stijgt echter niet echt boven de normale huis-tuin-en-keuken-bad-guy uit. Hugh en Halle (Berry, ook uit X-Men) spelen eveneens niet uitmuntend. Overigens niet storend slecht, de film en het verhaal blijven goed overeind. Gezegd moet worden dat onze vriendin Halle Berry er erg strak uitzag.

Voor visuele orginaliteit kreeg de film een 6-je, er zijn veel effecten van explosies, slowmotion-kogels en freeze-time-rotate-camera-around-the-set-shots, maar geen nieuw materiaal. Als je voorgaande effecten mooi vind, dan heb je een fijne film.

Actie is een mooie 7,5. De film is vlot gesneden, de effecten zijn mooi geintegreerd met de film en door de leuke wendingen in het verhaal. Vooral het begin van de film heeft men erg wreed gemaakt. Er gaan gelijk mensen dood op een best overbodig coole manier enzo. Het deed me enigzins denken aan ‘Die Hard with a Vengeance’.

Verhaal krijgt ook een 7,5. Eigenlijk alleen omdat het een actiefilm is, waar eigenlijk geen verhaal in hoort te zitten (ik zie gelijk een analoog met erotische-films, waar acteerwerk en verhaallijn ook ondergeschikt zijn?). Het verhaal heeft twee of drie interessante wendingen, waardoor je naast de explosies ook door de verhaallijn wakker blijft. Er word geprobeerd hier en daar wat emoties te verweven in het verhaal, voornamelijk als motivatie om heel boos te worden, maar die houd netjes de ondertoon.

Al met al geen briljante film zoals de video-uitbater mij beloofde, maar wel een leuke film die je van het begin tot het eind kan vermaken.

Groetjes,

Peet