Top 10 van Langst gerekte count downs

Ha,

Is het jullie al eens opgevallen dat een countdown in een film (van een bom ofzo) nooit echt zolang duurt als de teller weergeeft? Bijvoorbeeld de laatste 5 seconde die 5 minuten duren. Of de twee uur die binnen een half uur om zijn.

Dus het leek me wel leuk om een Top 10 samen te stellen van films met de meest opgerekte, of meest gecondenseerde countdowns ooit. De maat is makkelijk: aantal aangegeven tijdseenheden (seconden, minuten, uren) gedeeld door het aantal ‘echte’ tijds eenheden (die jij dus timed met je horloge).

Om alvast een beginnetje te maken:
– Een aflevering van KnightRider … exploderende bom: 5 seconden: 2’25 minuten
– Aflevering DragonBall-Z (Anime serie zaterdag ochtends) ‘ik tel tot 3’ (zou ongeveer 15 seconden moeten duren), 10 minuten (exclusief reclameblok).

Groetjes,

Peet ‘Peter, Peetst’ Sneekes