ouwe media in nieuwe packages

Ha,

Ik heb heel leuke (digitale) radio-hoorspelen gevonden, te beluisteren als je er zin in heb. Onderaan de onderstaande (Reinderreskeâ?¢*) onzin, de link ernaar.

Ik ben sinds een tijdje afgesloten van UPC. Ja, inderdaad … wat zielig, nee hoor, het is een bewuste keuze omdat ik chronisch niet kan kiezen tussen alle aangeboden troep. Of eigenlijk, ik kwam erachter dat ik een ruime 120 euro betaalde voor 12 programmas die ik op 4 zenders kon zien, die daadwerkelijk leuk zijn, leerzaam, of vermakelijk. Als je realiseerd dat er bijna 400 programmas op zo’n 30 zenders per dag zijn, is dat niet echt rendabel. Bijelkaar niet meer dan 4 uur per week aan tv-materiaal… dat vond ik een beetje weinig voor veel geld. Dus afsluiten die kabels, en zo geschiede.

Leuk idee voor onze vrienden van UPC zou dan zijn, om pay-per-view in te voeren, dus: ik kijk alleen Nederland3, BBC 2, CNN en Cartoon Network, tussen 17:00 en 01:00, zaterdag en zondag van 09:00 tot 13:00 (DragonBallZ re-run). En dáár wil ik dan ook voor betalen, niet meer, niet minder. In de verhoudingen zou ik dan ongeveer een tiende van het aanbod bekijken (heel ruim omhoog afgerond), dus 12 euro per JAAR betalen, i.p.v. per maand. Enfin, nu betaal ik helemaal niets.. dat is ook goed :-), maar ik mis Dragon Ball Z wel een beetje (Hoe is het nu met Goku?).

Als resultaat ben ik me gaan concentreren op het digitale media aanbod. Vreemd genoeg kan ik nu toch TV kijken, en radio luisteren, deze keer doe ik het via streaming media, (RealAudio enzo). In de zoektocht naar de programmas die ik toch wilde zien, vond ik veel streaming media op omroep.nl, een erg leuke en borden volle site.. .Hieruit blijkt dat MMBase (de server-software waarop de VPRO, NPS en sites van andere omroepen op draait) toch zo’n slecht idee niet was. (http://www.mmbase.nl)
Mijn favorieten zijn: http://noorderlicht.vpro.nl (noorderlicht) en http://www.vpro.nl/programma/anderetijden/index.shtml?2785571+2899536 (andere tijden).

Enfin, de beloofde link…. een leuke site, met radiodocumentaires… maar ook drama… erg leuk om te horen.. geeft een beetje het gevoel van ‘den oude hoorspeelen uit den tijden van uywer jeugds’.
http://www.radiodocumentaire.nl

Groetjes,

Ing. VPeetRO (Virtuele Peet Radio Omroeper)

* Reinderresk is een ongeregistreerde merknaam van Reinder R. Rustema. Het betekent: ‘Ja, ik weet het is veel, maar dit is best boeiend, dus ploeg er maar even door als u het blieft’. Voorgaande is natuurlijk een verPeeting**.
** verPeeting betekent: niet serieus nemen, dat ben ik niet, en dat neem ik me ook niet.