Dodo, eilanden, Goethe: Boudewijn op DVD

Nieuwsgierigheid, dat denk ik met Boudewijn overeen te hebben, wellicht ook wat wereldvreemdheid, één die gecultiveerd is.

Boudewijn Büch
Vandaag is de tweede dag dat ik Boudewijn Büch’s DVD’s aan het kijken ben na het werk. Pasgeleden aangeschaft, vergeten en plots als een Sinterklaas verrassing in mijn brievenbusje. Vermomd als een anonieme envelop met onbesproken inhoud, een surpise met recht.

Ik kan zo wegdromen bij de Kuifje-achtige avonturen van hem. Hij, die pertinent zwetend in oude jaren 80 kleding, hobbezakken van broeken en kinderachtige versleten tshirts, de meest prominente geleerden van divers pluimage een lik uit de kennispan van zijn fotografische geheugen geeft.

Dus, de facinaties van Boudewijn zijn aan bod op deze DVD’s. Een markante verzameling van een gelijkaardige man en zijn passies. Een mooie aanleiding om eens te verdwalen in de voetsporen naar -meestal vreemde obscure- achteraf plekken van de aarde. Voor meer info over meneer Büch en zijn boeken en een lelijke foto van toen hij jong was:
http://www.boudewijnbuch.net/.