Voor designers is dit natuurlijk gesneden koek

De natuurlijke tegenhanger van de softwareontwikkelaar is de designer. Dat is wat ze vaak zeggen. Maar ik zie het meer als yoghurt en kiwies, totaal anders, maar samen maakt het de beste shake ooit.

Sinds kort ben ik weer vaker getuige en lees ik meer over de processen die designers en andere conceptuelen doorgaan om van een vaag onderbuik gevoel naar een concreet product te komen. Een uiterst mooi proces, een vak wat ik me ook eigen wil maken.

Ze nemen zichzelf en de klant aan de hand door oefeningen te doen, bijna spelletjes die leiden tot een kaart van ideeën. Die op die kaart (of kaarten) wordt dan samen met de klant een episch centrum bepaald. Dat episch centrum van ideeën is de kern van hetgeen wat gebouwd moet worden, zeg maar een profiel van hoe het eruitziet en hoe de gebruiker het ervaart. 

Hieronder zie je een mooi voorbeeld van een slideshow gemaakt door Leah Buley hoe je samen tot een mooi idee kan komen.

[slideshare id=357918&doc=uxteamofone-1208413700270768-8&w=550]