Zomaar een experiment, met een missie!

Je zou zeggen: “Wat een rommeltje, daar op jouw tafel”, maar je kan ook zeggen: “Wow, daarmee kan je vast fantastische video schieten!”. Beide opmerkingen kloppen.

Mijn missie is: bewijzen dat ‘dingen maken’ niet moeilijk is. Daarom maak ik dingen, omdat het kan en omdat het niet moeilijk is. Die ‘dingen’ verzamelen zich (nu) in de hoek van audio en video, omdat iedereen dat ‘eng’ vindt. Dat hoeft dus niet.

Ultra Compact, High Quality Video Podcasting Setup (behind)

Logitech USB micDie missie begon ongeveer zes jaar geleden toen ik hoorde van ‘podcasten’ (nee, niet ‘potkasten‘). Ik hoorde van een stelletje uit Milwaukee die vertelde over hun avonturen op hun boerderij, ze heten “Dawn and Drew“. Nu moet je begrijpen, dat waren twee mensen die met een Logitech microfoon (zo’n veren-pen op een standaard, maar dan zonder veer) hun fantastische avonturen vertelde. Content: geweldig en hylarisch (wel een ‘acquired taste’), kwaliteit: om over naar huis te huilen.

Dus ik dacht: maar wacht eens: dat ‘in microfoons lullen’ doen ze al decennia op de radio! Waarom zou de kennis en kwaliteit van FM radio niet te vertalen zijn naar podcasten? Dus ik kocht de een na de andere microfoon, allemaal goedkoop, maar honderd keer beter dan wat de meesten gebruikten voor hun fantastische content. Dus: er moest verteld worden én hoorbaar gemaakt wat er mogelijk was, zelfs met een budget! sneaker.fm was geboren, lekker in het steenkolen Engels, want het publiek is de wereld!

Dus, nu zes jaar later: het zoveelste experiment. Al een tijdje doe ik heel fijne dingen met video. maar mijn missie is nog steeds: dat kan beter, kleiner en goedkoper. Hoe kan je bijvoorbeeld in een piepkleine rugzak (of handtas) een ‘studio’ stoppen. Dus apparatuur waarmee je een video kan maken waar menig TV producent zich niet voor zou schamen. Zie hieronder het resultaat: de video die gemaakt is met het materiaal eerder in dit artikel, zonder er al te veel mee te doen.


Compact Video setup: Canon S100, Røde Video Mic Pro, Marantz PMD 620 from Peet Sneekes on Vimeo.