Het Educationele spuitbussen miste

(presentatie etikette: begin je verhaal met een annekedote)
Toen ik eens geen krant had gekocht op zaterdag, ben ik in wanhoop gaan grijpen naar andere voorwerpen waar ongelezen teksten zijn gedrukt. Onder een van die voorwerpen bevonden zich een aantal spuitbussen. Toen ik een stuk of 3 Brise- ‘moeras fris’, 2 deo- ‘de wilde frisheid van kokos-yogurt’ en tent-waterdicht-maak- spuitbussen literair had verslonden, viel het me op dat er altijd een veiligheid ‘disclaimer’ werd. Deze disclaimers zijn altijd het zelfde en vallen op in de uitspraken die erin staan en ontbreken.
Er wordt bijvoorbeeld boud vermeld dat men niet mag roken; in plaats van alleen tijdens het gebruik van de spuitbus. Er wordt ook vermeld dat het niet verstandig is om richting hete voorwerpen de straal van de spuitbus te richten. En dat het buiten het bereik van kinderen te houden. Er wordt echter niet vermeld om de spuitbus niet te richten op kinderen of andermans gezicht. Verder wordt er ook geen woord gerept over het gevaar van orale inname en inhalering van het materiaal (wat overigens in de meeste gevallen hooguit een korte ‘high’ veroorzaakt wegens zuurstof gebrek).
Volgens mij allemaal dingen die best belangrijk zijn om een spuitbus juist te gebruiken. Voor de mensen die nu de punchline zoeken: die is er niet. Gewoon iets wat me opviel.

Chroeten,

Peet.tar.gz