Antropologie is cool ;-)

Vandaag met mijn neef naar een atropologisch film festival geweest .. althans het einde ervan.

Bart (mijn neef dus) mailde het … een stapeltje films zoals je ook gewend ben van een festival als die van het IDFA ofzo, samen met een foto-voorstelling. Helaas was vandaag de laatste dag. Het festival heet: Beeld voor Beeld (www.beeldvoorbeeld.nl/), volgens de directeur staat het festival aan de rand van financiele afgrond, ze zijn gekort op 1/3e van hun huidige budget.

We zijn samen gegaan naar de laatste twee films die speelde. Het waren erg leuke (als in: goh, wat leuk) films over mensen in landen tussen China en India (zie het programma. Het leuke van zo’n festival is dat aan het end van de rit kan je aan de fimmakers vragen stellen. Soms ziet het er een beetje navelstarig uit … allemaal antropologen en filmers bijeen, maar als je daar toch als buitenstaander iets van kan opsteken … best leuk.