Nairobische Hiphop in Nederland

Ik zag haar op TV, intelligent, goed hart, bloedmooi, lieve glimlach. Toen hoorde ik de muziek van mensen uit haar project. Goed man! Nairobi’s Rednose Distrikt – Kilio Cha Haki

Enfin, het was op TV, zo’n cultuur programma op Nederland 3. Een dichter die ‘voordraagde’ op het Poetrie International Festival 2004 (http://www.poetryinternational.org/), een mooie man met duidelijk genoeg ruimte in zijn gedachten om mooie zinnen ‘on the fly’ te produceren. Hij wist wat hij was, wat hij deed en wat hij wilde. Althans, zo leek het.

Zij, aan de andere kant van de tafel keek zij naar hem; begripvol, gefacineerd, zoals ik ook naar haar keek. Ze wist waar hij het over had, ze proefde, en respecteerde de presentatie flair van hem. Toen mocht zij.

Ze is van Up 2 You 2, een organisatie die gave dingen doet om jongeren uit ontwikkelende landen een kans te geven zichzelf te ontplooien. Niet persé om professor te worden, maar muzikant. Haar project was het samenbrengen van Nairobische mensen met hart voor Hiphop. Ze hielp hen produceren, een CD, die nu in mijn oren ‘bobt’.

Ik hoorde dat een vriend haar kende, en kon de CD regelen voor me. Erg goed geproduceerd, opzwepende hiphop, in het nairobisch. Het project en eventueel de bestelpagina is op de gelijknamige website te vinden:http://www.kiliochahaki.com. Oh en zij heet Nynke Nauta.