Donder en Schoolbord

De highlights van deze week liggen deze keer beide keren in het weekend. Eindelijk is mijn schoolbord af en een geweldig regenfront trok over Slotermeer

Schoolbord
Eerst het schoolbord dan maar: Ik had een heel saai paneel naast mijn deur. het enige wat ik er voor kon verzinnen was richeltjes voor sleutels. Nu heb ik alles gelijk gemaakt en heb ik de hele vorige week genomen om de muur om te toveren tot een schoolbord.
Na schuren, twee lagen grondverf, nog meer schuren en drie lagen schoolbordverf heb ik net mijn eerste woordjes geschreven in ‘aan elkaar’-letters, iets wat ik ook al een tijd niet heb gedaan.
Eigen huis en tuin, eat your hart out. 🙂

Donderweer
Na een korte dag met drukkende warmte, zat het er dik in: een enorm regenfront. En dat was het ook echt, bijna letterlijk. Vanuit het westen (Haarlem) zag ik een donkere, flitsende, rollende lijn van wolken die de heldere hemel verduisterde.
Mensen die Star Trek, Generations hebben gezien, herinneren misschien ‘The Nexus’. Iets waarop het front erg op leek, vooral de rollende wolken die in razende snelheid over mijn flatje trokken.
Op de foto zie je de buurman kijken naar een vliegtuig wat letterlijk aan het vluchten is voor het weer. Vlak hierna blies een snoeiharde ‘tocht’ al het bouwstof voor de flat weg, samen met een stel vogels.