Muziek: koude sport rillingen


Soms, heel soms krijg ik koude rillingen van een reclame. Van die reclames gaat die rilling vaak om beklemming, maar heeeel soms om de muziek die gewoon verbluffend strak is, vreemd genoeg al twee keer door een reclame van Nike. Beide gemaakt door het reclame bureau zelf.

Nike Women, get music
Sofia, © Nike 2005

Sofia heet ze. Het meisje … uhm pardon meisje?, nee! .. ja! meisje wat buigbaar als een dropveter door het beeld glijd in de nieuwste dansreclame van Nike. Schijnbaar is dit de nieuwe campagne van Nike, waar alle tienermeisjes geprikkeld worden te zweten en dansen als Sofia, natuurlijk met de voetjes in de nieuwste schoentjes en beentjes in de nieuwste broekjes gestoken.

Ze schijnt ook nog eens Nederlandse te zijn, die Sofia. Enfin, de muziek. De muziek is van het reclame bureaux, dus niet te vinden, artiest onbekend … weet je .. dan wíl je eindelijk legaal muziek hebben, dan kan het niet …. nouja … Sommige (niet de muziek die ik wilde, maar wel okay) muziek is wel downloadbaar. Kijk zelf ook maar eens op
nikewomen get music. BTW: ook nog eens kick-ass luidsprekers en ook strak gefilmd.

Update: ik ben erachter van wie de muziek is: niemand anders dan Pharrell Williams (bekend van N.E.R.D. en de Neptunes). Bron is de website van joeytomatoes; wat overig een leuke reclame-reel site is. Pharrell staat hier vermeld. Overigens er is ook een standalone highres versie van die kickass Nike reclame.

Update: hier is de You Tube versie: