adobe: 100 kilometer (amsterdam-belgië) = 210 euro

Goh, dan denk je nog eens: laat ik een legale versie van Adobe Photoshop kopen. Blijkbaar kan je dat beter in België doen dan Amsterdam!

Ik heb al een tijd lang Photoshop gebruikt in ‘probeerstand’ en ben overtuigd dat er wel concurenten zijn, maar dat ze het allemaal niet halen bij Photoshop. Dus ik wil het kopen. Het blijft veel geld, maar misschien daalt de prijs. Je weet maar nooit.

Ik speelde in de adobe shop een beetje met het ‘shop country menu’, de prijzen worden dan ook herberekend per land wat je selecteerd. Kom ik erachter dat in België Photoshop 210 euro goedkoper is!!! Dat is € 2,10 per kilometer vanaf Amsterdam!!

Overigens in de US is Photoshop te koop voor $649,- dat is dus €447,58 dus minder dan de helft!!!!

6 thoughts on “adobe: 100 kilometer (amsterdam-belgië) = 210 euro”

 1. Dat wordt dan in de ‘States’ kopen. Zag laatst ook een overzichtje van andere artikelen, prijsverschillen van meer dan 200% zijn heel ‘normaal’. Wordt steeds aantrekkelijker om een deal te sluiten met wat KLM piloten 😉

 2. Goh – en dan is het verschil per kilometer voor mij nog veel groter(+/- 20 eur) :). Is België het goedkoopste EU land in deze?

  Maar dankzij de vrijheid van verkeer van goederen en diensten binnen de EU zou je dus gewoon in de .be shop moeten kunnen kopen lijkt me. Als interface van adobe dat niet toestaat boze mail sturen dat je in de .be shop niet Nederland als land kan invullen of zo. Of via een bevriende belg qua postadres laten verschepen, maakt het niet minder legaal lijkt me.

  Prijstransparantie, mooi toch?

 3. Mja, ik wacht wel op de volledig Intel Mac geoptimaliseerde versie van Photoshop. In de tussentijd gebruik ik wel de ‘evaluatie versie’.

 4. Waarom niet rechtstreeks downloaden van Adobe.com? Dan heb je geen “piloten” meer nodig. Werkt voor andere software ook.

 5. Jan: ik denk niet dat je ‘ongestraft’ Photoshop kan downloaden voor de prijs van de Amerikaanse Photoshop bij Adobe. We kunnen het wel proberen, maar ik denk dat ze een creditcard check doen, voor een adres zeg maar.

 6. Nou Peter, voor het verschil met wat Photoshop CS hier kost, kun je het vliegend komen halen. Hoeveel? Voor mijn versie heb ik $2,50 (1 euro 80) betaald.
  Zo, en nu jíj weer.

  Groet,
  Oom Cees

Comments are closed.