ode aan de klusvader

Mag ik in mijn uur van zwakte mijn liefde en bewondering uitspreken over mijn klusvader? Ik ben vandaag en een aantal afgelopen dagen wezen klussen met mijn vader op 1.5 m2 wat mijn douche heet en het is fijn!

Vakantie is zelden een tijd van ontspanning bij mij. Ik klus voor vrienden, maak de boekhouding kloppend, of ik ben aan het kijken naar huizen. Maar deze keer ben ik ook aan het klussen in mijn appartement. Mijn douchebak lekte namelijk op de meest gruwelijke manier. Na elke douchebeurt liep het water waar het niet kruipen kon, direct naar mijn mijn mooie parket. Op zijn beurt absorbeerde deze het vale vocht als een drooggelegde whiskystoker uit de jaren ’20. Dus: verbouwen, met de vader.

Wat is het fijn, de goeie verhoudingen, de verwarde aanwijzingen, beide op de vloer voor controle van elkaars werk, fijne lunch er tussen en een mooi resultaat tot nu toe. En dat allemaal met dankbaarheid en saamhorigheid als beloning. Ik ben blij met mijn vader, ik kan er geen betere wensen.

klussen tegen de ondergang

4 thoughts on “ode aan de klusvader”

 1. Dag Peter, vandaag ben ik de eerste. Ik kom net van mijn eigen (500ste) blog en las je reactie. Welnu.
  Je hebt een prachtig weblog. Gefeliciteerd.
  En wat schrijf je mooi over je vader!
  Groetjes thuis.

  Hartelijke groet,
  Oom Cees

 2. Ha ome Cees, dank voor jouw reactie! Ik zal de groeten overbrengen en natuurlijk jij ook veel succes met de aankomende 500 blogs 🙂

 3. He broer,

  Tranen schoten in mijn ogen bij het lezen van de ode aan onze pa.
  Evangelie kan je het ook noemen zoals ik geleerd heb van Maaikes kerkvoorganger 😉
  Een blijde boodschap.

  Dat onze pa nog maar lang mag en kan klussen!
  Buiten dat is hij ook nog een trotse opa! Wat glundert hij bij elke beweging die Julia maakt.

  Groetjes,
  M

Comments are closed.