frisse meisjes programmeurs zijn cool!

Okay, bij deze bied ik mijn excuses aan voor hetgeen wat ik ga schrijven en bovenstaande titel, maar het komt uit de bodem van mijn hart.

Wat mijn vakgebied (software development) ontbeert is: sexyness. Als je zeker wilt zijn dat je niet door meisjes omringt wordt in je dagelijkse werk, moet je softwareontwikkelaar worden. Ik zal je niet vermoeien met superlatieven van hoe erg het wel niet is op mijn werk, want dat is niet echt zo, maar in het algemeen, bijvoorbeeld bij developer converenties: nerds, mannen, eind twintig, of over de veertig (succesvolle developers van rond de 30 durven niet denk ik), veel nekbaarden en tshirts van obscure software frameworks. Blegh!

Ik zie mezelf als iemand die zich liever inlaat met mensen die niets hebben met software, maar wel met gebruikers begrijpen, mooie vormgeving, goed gevoel en duidelijke ideeen hebben. Gelukkig vind ik die op mijn werk genoeg, nog fijner: veel ervan zijn ook meisjes. Die hebben vaak een manier van praten en uitleggen die mij erg aanspreekt en daarbij: me uitdaagt.

Phoe lange ‘hak op de tak’-inleiding voor mijn punt: Ik vond dit interview (zie filmpje hieronder) met Leah Culver, de project partner van Kevin Rose op Pownce, het zoveelste sociale content uitwissel systeem. Wow, mogen alle mensen waarmee ik werk ook zo zijn? Ze is erg aantrekkelijk, maar daarbij ook nog sjah, fijn om naar te luisteren, een duidelijk voorbeeld met wat voor soort mensen ik graag omringt wordt: inteligent, gedreven op een relaxedte manier en creatief. Niet ‘schilderijen creatief’, maar qua energie en interactie.