het nieuwe kijken, januari 2010

Hierbij een quote van een commentaar die ik zojuist op flickr gaf. Aanleiding is het ‘het nieuwe kijken’, de nieuwe manier om content tot je te nemen, als alternatief op publieke omroep programmas, maar wat mij betreft voor alle TV.

Beetje off topic, maar ik werd gegrepen door de onderwerpen hierboven, dus “bare with me”.

Ik kijk ook met Plex en iTunes. Plex vooral films en live streams, iTunes voor podcasts. De tv tuner gaat alleen aan om te controleren dat er nog steeds 98% non-relevante programma’s uitgezonden worden, afgewisseld met non-relevante reclame (ik ben niet tegen reclame overigens, maar ik wil maatwerk).

TV is inderdaad passé, niet door wat ze maken, maar door de manier waarop ze het publiceren. Waarom moeten we wachten op media? Gewoon aanklikken en gaan, toch? Zodra het geproduceerd is, kan je kijken. En vooral: tot in de eeuwigheid terug zien wat er ooit is gemaakt. Af en toe wil je gewoon het nieuws van 1999 terugzien, of Tita tovenaar aan jongere vrienden laten zien.

Realtime/ Live is alleen interessant voor nieuws, interactief en events. En erg duur om te produceren.
Dat geld kan men beter investeren in goede/ gerichte/ diepgaande/ achtergrond content, niet avondvullende meuk, of ander spul wat voor ‘prime time’ moet doorgaan. *grom*

Overigens, betreffende het “Een Vandaag” filmpje: best naïef van de NOS dat ze denken dat ze onafhankelijke berichtvorming hebben. Laten we afspreken dat iedereen we een beetje kleur geeft door selectie en voorkeur.
En Vincent Everts: koop eens een statief of zet een steadycam op je Segway 😉

Over niche en content waarvoor ik betalen wil (en ook doe) gesproken: ik kijk naar live.twit.tv, en noagendashow.com

Notitie: meer verfijning volgt: eerst even mijn werk afmaken.

Links: