know your cuts of potato: imode-fry logo, curly-mode?

Zeg, valt het jullie ook al op dat het iMode logo erg veel weg heeft van een ‘curly fry’, super chips of ribbeltjes patat?

Voor de ‘fastfood illiterate’ onder jullie: ribbeltjes patat zijn een frietjes of patatjes (langwerpig en rechthoekig gesneden stukjes aardappel) die gesneden lijken te zijn door iemand met een massage apparaat in de hand (met veel bevingen dus), waardoor ribbeltjes ontstaan op de frietjes.

BTW: een curlyfry is door de ‘ribbeltjes’ niet alleen 30% krokanter dan een ‘gladde’ variant, maar ook zoveel vetter. Dat komt omdat er -door het aanbrengen van de ribbeltjes- meer oppervlak is op het frietje om in contact te komen met het bakvet. Dus meer oppervlak waar het vet in kan trekken en meer oppervlak om krokant te worden.

Smakelijk,

Peet