Mooie geluiden en beelden: Play

Kristin Scott Thomas - PlayAlan Rickman - Play

Net op TV (TV3) gezien: Play (http://www.imdb.com/title/tt0268536/); een verfilming van het toneelstuk Play van Samuel Beckett, verfilmd door Anthony Minghella.

Ik heb deze film al eerder gezien, indrukwekkend opgemaakte mensen (twee vrouwen, één man), in reuze urnen met alleen hun hoofden die uitsteken. De drie acteurs (Alan Rickman, Kristin Scott Thomas, Juliet Stevenson) murmelen in monotoom en hoge snelheid over een driehoeksverhouding.

Tis niet ech makkelijk te begrijpen waar het nou echt over gaat, maar ik was vooral gegrepen door de sfeer, de geluiden en de beelden. De beelden lijken door het hoge contract en de weinige kleuren de uitdrukkingloze gezichten te versterken in hetgeen wat ze zeggen. Het geluid is -op wat klein soundscaping na- alleen dat van de stemmen. Vooral Rickman’s stem is karakterstiek en past prima bij die van de vrouwen, niet luid, bijna fluisteren gemurmel wat opzich al een soundscape is.