Blusolifant: kinderen tegen extremisme?

Het was gisteren dat ik deze link over de ‘Blusolifant’ ontving van Cristina (http://www.garciacity.com). De Blusolifant is een reactie op een nodeloze brand in een Islamitische School, aangestoken door extremistische randdebielen.

blusolifant
Natuurlijk zijn dit soort acties vrij impactloos en al helemaal niet als er geen aandacht aan besteed wordt, vandaar dat ik het hier noem. Dat doe ik niet bij elke spontane actie, maar deze keer vond ik het olifantje wel grappig en nieuw dat punt door kinderen uitgedragen wordt. Het is namelijk de bedoeling dat kinderen hun eigen (papieren) blusolifantje maken en die bijvoorbeeld om hun nek aan kettinkje dragen, of ophangen in de auto van pappa en mamma tegen achterruit, of aan de spiegel, aan de voordeur van het huis, etc..

Net als de gele armbandjes van Lance Armstrong ‘tegen kanker’ en het lieveheersbeestje tegen geweld zouden deze olifantjes een eigen symbool kunnen worden tegen een tweedeling en agressie in ons landje door een insignificante maar gevaarlijke groep extremisten.