57 varieties?


Waar gaat die 57 op de ketchup fles van Heinz eigenlijk over? Zomaar van die dingen die je afvraagt maar niet beantwoord krijgt als je de fles verder bestuudeerd … En wat doet die augurk daar eigenlijk?

57 varieties
Ik hoorde de opmerking ‘Mr. 57 varieties’ net bij ‘The Cosby Show’, je weet wel met Bill Cosby die grote gezellige Jazz beer. Nou goed, niet relevant .. ik wist op de een of andere manier direct dat het sloeg op de ’57’ van Heinz (weird), maar waar gaan die 57 over? Ik heb het even voor je uitgezocht.
Het is een beetje arbitrair, maar meneer Heinz (jawel, het is een familienaam, democratische president kandidaat van 2004 is getrouwd met een kleindochter geloof ik) vond het wel een mooi nummer en dacht dat het wel leuk zou zijn om het als promotie slogan op zijn producten te zetten … wat er in die tijd al meer dan 57 waren.

2 thoughts on “57 varieties?”

  1. het getal 5 was het geluksgetal van Henry John Heinz en de 7 was het geluksgetal van z’n vrouw..
    het moest indertijd ‘t grote aanbod van het merk symboliseren..(en ze maakten toen al meer producten)

Comments are closed.