Lentetip: De Balkonknijper

balkonknijper
foto: Peter Sneekes © 2005


Het is mooi weer, je wilt je bed even luchten, maar er staat ook een best straf windje langs je balkonnetje. Dus het dekbed moet vast aan de railing van je balkon, wat doe je?

Je zou dus eigenlijk knijpers moeten hebben, maar dan heel groot, omdat het anders niet over de railing (meestal een polsdikke buis) én over twee lagen dekbed (voor en achter) kan. Natuurlijk worden medewerkers van Blokker betááld om glazig te kijken na elke vraag die niet over hun complexe bonnetjessysteem gaat. Dus moest ik zelf maar wat verzinnen.

Ik ben de eerste de beste ‘klus-dump’ binnengewandeld (je kent ze wel, hamers voor een euro en ouwe tangen die je toch vriendelijk te woord staan). En jawel, bij navraag (sleutelwoord: ‘klemmen’) hadden ze de houtklemmen van hiernaast. Ik zocht eigenlijk van die metale klemmen die ze ook op de Albert Kuijp gebruiken om de kraampjes bijeen te houden, maar deze vond ik mooier en hadden ook een ronde binnenkant (psies goed voor rond de railing).