Henry Rollins spreekt

Henry Rollins© unknown

Henry Rollins is een gespierde, intense, gemene, maar inteligente en uitgesproken Amerikaan, bekend van de hardcore punk band Black Flag, maar hij spreekt ook regelmatig solo voor publiek, adembenemend.

Henry heeft het meestal over zijn leven ‘on the road’ als leadsinger van Black Flag. Zijn verhalen zijn anekdoterijk en hij schuwt niet de familie Bush in het hemd te zetten. De live registratie van zijn optredens zijn op op CD en DVD te verkrijgen, zeker de moeite waard.

Nu ik erover nadenk, je kent Rollins waarschijnlijk ook als een hyperactieve agent in The Chase met Charlie Sheen in de hoofdrol, maar hij is ook te zien in Johnny Mnemonic. Bijrolletjes in diverse films is Rollins manier om brood op de plank te krijgen. Bij het acteurschap wordt hij, volgens hem zelf, niet belemmerd door enig talent. Hoe dan ook, elk optreden van hem en zijn band zijn intens, hard en cool.