XPeet op Mac OS X


Dus dan heb je net je derde jaar ‘cold turkey’ switch naar de droom wereld van Mac OS X gevierd, maar omdat je websitedeveloper ben moet je ook nog Internet Exploder voor Windloos XP testen, dus wat doe je dan?

XPeet op Mac OS X
links: OS X’ dock, onder: XP’s startmenu

Nou, doe zoals ik … Even een lijstje maken van de dingen die je wilt; mocht je jezelf geconfronteerd zien met het zeskoppige virus-zeefje van ome Bill: Windboos XP:

  • Geen extra schermen
  • Geen extra keyboards
  • Geen extra lawaai
  • Minimale ergenis

Nou, dat is best makkelijk. Ik heb een heel goedkoop barebone PCtje gekocht (relatief natuurlijk, maar in elk geval goedkoper dan die Aldi of Dell PC’s). Wat uitleg voor de gezegende kennislozen onder ons, een barebone is: een kale doos waar de PC-boer een professor en wat geheugen in prikt. Daarna heb ik die PC snel van XP voorzien om vervolgens ‘Remote Desktop’ aan te zetten. Daarna heb ik het programmatje Remote Desktop cliënt op de Mac (ook voor Linux) geïnstalleerd en klaar! Dus nu heb ik ‘op aanvraag’ Windnose XP om alles te testen wat ik wil, handig hoor.

BTW: het plaatje bij dit artikel is geen resultaat van grafische truckage, maar echt gebeurd in een levensechte situatie in de ware realiteit. De namen van personages in de chats zijn voor hun eigen veiligheid gefigneerd. ‘Peter’ heet bijvoorbeeld in dit scherm ‘Peet’, en in het echt is zijn hoofd een stuk groter en een stuk minder pluizig. Ook zijn eventuele overeenkomsten met de datum op toeval gebaseerd.