Grappig: Watskeburt

Gisteren voor het eerst op TMF de muziekclip van De Jeugd Van Tegenwoordig gezien. Je kan het zien als een gimmick, maar de uitspraak van hun teksten vielen mij super goed.

In elk geval leuk genoeg om mezelf helemaal suf te googlen aan meer informatie over deze Spaarndammers. Wat betreft die uitspraak: tis een beetje moeilijk uit te leggen, maar het refrein wordt gerapt alsof de tekst Amerikaans is. De stem van P.Dronq (Pepijn voor sufdozen) heeft wat weg van die van Eminem (jong, nasaal) en hoewel de teksten nederlands(ish) zijn, smijt hij vet met de amerikaanse R (spreekuit: jerw) en ou (spreekuit: jauw). De teksten zijn ook redelijk niet ontcijferbaar, maar het lijkt een bling en anti-poser nummer. Hier een korte snip van de ‘kunst’ teksten:
Je bent een sjembek dat zeurt, maar je weet niet watskeburt, watskeburt?!, watskeburt?!, watskeburt?!
Je bent een mc dat front maar je komt niet tot de krond, tot de krond, tot de krond, tot de krond
Je bent een mc met crew maar je weet niet wat is njêw, wat is njêw, wat is njêw, wat is njêw
Je bent een sjembek zonder clou en je bent niet bout it bou, bout it bou, bout it b ou, bout it bou

Anyway, het is al met al een phatte clip en catchy nummert.
Ik hoorde trouwens net dat mijn vrienden van Lemonade ook hand hadden aan de clip. Goed werk Michiel! Volgens Michiel is de clip ook vrij te downloaden via ons geliefde Torrent systeem (download de torrent).
B.T.B. hun site is op het moment van schrijven nog niet helemaal compleet, maar op de kliek.nl kan je veel meer vinden.