Knarsende filmreel-scape

Misschien ziet de titel er erg vaag uit. Dat is expres, het is naar aanleiding van een vervulde uitnodiging van Sara Kolster en haar partner Derek Holzer.

Beide een kunstenaar met een missie, gaven afgelopen woensdag een multimediale performance in Montevideo. De performance behelste een live video montage van filmmateriaal (letterlijk) en dito geproduceerde soundscape. Beide ‘streams’ waren gebaseerd op materiaal wat het stel verzameld hebben in reizen door diverse buitenlanden die ze maakten in naam van hun stichting umatic. De performance had momenten van staccato loops naadloos gevolgd door rustgevend geruis van schelpen en beeldmateriaal van wat een roadmovie avant la lettre leek. Een en ander leek enigsinds te verwijzen naar de tomato-/ underworld-stijl van eind jaren 2000.

Montevideo
© 2005; sneaker.nl

In dezelfde Montevideo is bijgeleverde foto gemaakt van de mulimedia-stellage van Candela 2. Ander stellages betroffen dezelfde magische combinatie van soundscaping en video-feedback als in het optreden van Sara en Derek.