voor het eerst geen zenuwen

Voor controlfreaks als ik is voorbereiding de beste manier om zenuwen om te vormen in gezonde spanning. Pas geleden ging ik voor het eerst zonder zenuwen naar de tandarts.

Tis vreemd, een volwassen man die toch een beetje zenuwachtig is voor een lieve mevrouw die je na een date van een half uurtje terugstuurt met gepolijstte en goedgekeurde tanden. Ik heb goede tanden, met ook nog een fijne kleur (zegt men), dus zenuwen zijn zowiezo niet nodig, maar nu waren ze daadwerkelijk afwezig. Geen geijsbeer in de woonkamer voor de rit van vijf minuten naar de ‘praktijk’ (zou er ook een theorie gebouw zijn voor tandartsen).

Vreemd genoeg duurde de afspraak langer dan normaal; een fijn gesprek erbij, helaas zonder kopje koffie of een appelpunt, maargoed geen enkele afspraak is perfect. Wel was er veel geprijs van tinten en de zoveelste vraag of ik echt niet bleek te bleken. Hoe is dat zo gekomen? Gewoon elke dag goed poetsen, flossen, stoken (met kleine stukken hout) en goed materiaal. Ik had het voor het eerst naar mijn zin bij de tandarts.