Podcasting, nu nog content

Podcasting is nieuw en hip, maar ook een rommeltje. Diverse sites bieden lijsten van podcasters aan, maar het is moeilijk, of zelfs onmogelijk om te vinden wat je zoekt.

Podcasting

Podcasting, voor de mensen die het niet weten, is een soort weblog maardan audio. De naam komt overigens van iPod van Apple, kijk voor meer informatie op de podcasting pagina van Apple. Mensen die het leuk lijkt, of boeiende dingen denken te zeggen te hebben maken met een computer en een microfoontje een soort aflevering van een radioprogramma. Die afleveringen worden dan via een soort RSS-stream aangeboden, zodat updates goed te volgen zijn.

Zoals altijd met hippe dingen gaat iedereen het doen, zonder dat er iets nuttigs uit komt. Maar belangrijker: grote media-organisaties doen nog niet genoeg mee. Ik denk aan de publieke zenders, die veel leuke programma’s hebben die ik graag mee zou willen nemen op mijn iPod. Mijn favorieten geschikt voor podcasting zijn bijvoorbeeld: Noorderlicht (VPRO) of documentaires van 747am. Maar wat dacht je van podcasts voor de doelgroep van de iPod: studenten! Waarom zijn er nog geen gastcolleges op de podcast, of wat dacht je van bronnen als natuurkunde.nl, kennisnet en Hoger beroeps onderwijs?