6 thoughts on “gelukkig en roze 2006!”

 1. weten jullie het recept voor roze koek ik loop het hele internet aftezoeken maar ik vind niks greets sissi

 2. Ha Sissi, als je het mij vraagt kan je met de glazuur van Dr. Oetker (aardbeiensmaak) en een normaal cake recept de koek redelijk goed namaken. Maar die lekkere kleffe smaak van een koek uit een plastic pakje is wel moeilijk na te maken … en de vorm kan je bij de Blokker halen :-).

 3. wie weet er nog een beter recept voor roze koeken
  er staat echt helumaal nix op internet.

 4. Ik ben ook opzoek geweest, maar heb nu een redelijke gevonden:

  Roze koeken

  40 minuten
  12 personen

  Benodigdheden:
  – 200 gram roomboter plus extra om in te vetten
  – 200 gram suiker
  – 4 eieren
  – 220 gram bloem
  – 160 gram poedersuiker
  – 1.5 el bessensap

  Voorbereiding:
  Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Klop met een mixer of een keukenmachine de boter samen met de suiker circa 10 minuten. Voeg dan al kloppend één voor één de eieren toe. Voeg pas een volgend ei toe als het vorige volledig is opgenomen. Meng voorzichtig de bloem door het beslag.

  Bereiding:
  Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet de bakvorm in met een beetje boter. Zet de vormen op een bakplaat en vul ze voor driekwart met beslag. Neem een stuk bakpapier net zo groot als de bakvorm en leg dit er bovenop. Leg hierop een andere (zware) bakplaat, zodat de bovenkant van de koeken plat wordt als ze gaan rijzen.
  Bak de koeken in 25 –30 minuten gaar. Laat ze een beetje afkoelen, haal ze uit de vorm en laat verder afkoelen. Zeef voor het glazuur de poedersuiker en roer het bessensap erdoor. Bestrijk hiermee de bovenkant van de afgekoelde koeken en laat het glazuur hard worden.

  ik heb het zelf nog niet uitgeprobeerd
  Dit weekend maar denk ik 🙂

Comments are closed.